2013-04-18

Nu utlyser vi nya praktiktjänster!

Röda Sten konsthall  presenterar varje år utställningar av internationella konstnärer, scenkonstframträdanden och utställningar samt projekt i samarbete med bland andra Akademi Valand. Röda Sten konsthall har ett brett konstpedagogiskt program som bland annat omfattar en Verkstad för eget skapande och workshops för unga. I huset ligger också en restaurang med klubbverksamhet. Sedan 2006 är Röda Sten Konsthall huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal. Konsthallen ligger i det gamla pannhuset under Älvsborgsbron och vid havets mynning in till Göta Älv.

Praktiktjänsterna ger Dig en fördjupad kunskap och insyn i en kulturverksamhet på ett operativt plan. Som praktikant får du också möjlighet att ingå i ett kulturellt och socialt sammanhang, knyta nya kontakter, delta i aktiviteter kring utställningarna, wokshops och föreläsningar.

Röda Sten konsthall erbjuder möjlighet till praktikplatser i samband med utställningarna Common Roof  (15/6 – 18/8) samt Göteborgs Internationella Konstbiennal, Play! Recapturing teh Radical Imagination (7/9 – 17/11)


Praktikant Bygg- och konstruktion

(Röda Sten konsthall – Common Roof)

Som praktikant inom bygg & konstruktion arbetar du nära våra tekniker och pedagoger. Praktikplatsen innebär att tillsammans med konsthallens tekniker samt konstpedagoger handleda våra besökare i en samtals- och byggprocess kring utställningens största projekt:  Ett fullskaliga och funktionella flerfamiljshus som är tänkt att produceras i utställningshallen under sommaren. Common Roof är en utställning som belyser konstens och den sociala arkitekturens potential att hitta hållbara och demokratiska lösningar för människor att leva tillsammans. Bakom utställningen står arkitekten och konstnären Marjetica Potrc.

Vi söker dig som har vana av bygg och konstruktion. Du är intresserad av konst, arkitektur och sociala frågor och gillar att arbeta med människor. I workshops och aktiviteter kommer du möta och hjälpa människor i alla åldrar och med olika nivåer av förkunskaper. Du får gärna ha ett sinnelag för att arbeta i och med en grupp och ha för vana att dokumentera i text. Arbetet sker inomhus och utomhus.

Varaktighet
Heltid, juni till augusti 2013  (eller enligt överenskommelse). Helg och kvällsarbete förekommer.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och eventuella frågor till sl@rodastenkonsthall.se och namnge mailet ”Praktikansökan Bygg- och konstruktion”. Ansökan skall vara Röda Sten konsthall tillhanda senast den 2maj 2013.


Praktikant Information- och marknadsföring

(Göteborgs Internationella Konstbiennal och Röda Sten konsthall)

Praktikplatsen inom information och marknadsföring erbjuder dig möjligheten att arbeta nära vår kommunikatör och informatör. Praktikplatsen innebär kommunikationsarbete för utställningen Common Roof och för Play! Recapturing the Radical Imagination (Göteborgs Internationella Konstbiennal).

Vi söker dig som har vana av visuell, skriftlig och digital kommunikation och marknadsföring, är intresserad av konst, grafisk design, nya kommunikationskanaler och som gillar att föra en relationsskapande dialog. I rollen kommer du vara delaktig i skiftande kommunikativa produktioner av allt från print och webb, till event, sponsring, PR och sociala medier. Vi arbetar i de vanligaste designprogrammen och open source. Kommunikationen sker delvis på engelska. Program- och språkkunskaper är meriterande.

Varaktighet
Heltid, juni till oktober 2013 (eller enligt överenskommelse). Helg och kvällsarbete förekommer.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och eventuella frågor till eh@rodastenkonsthall.se och namnge mailet ”Praktikansökan Information- och marknadsföring”. Ansökan skall vara Röda Sten konsthall tillhanda senast den 2 maj 2013.

Praktikant utställningsproduktion

Göteborgs Internationella Konstbiennal

Som praktikant för utställningsproduktion arbetar du nära producenten, curatorerna och konstnärerna för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA).

Vi söker dig som vill lära  mer om arbetet att producera utställningar och events kopplade till en konstnärlig verksamhet. Du bör ha ett stort intresse för samtidskonst, vara handlingskraftig, bra på att ta direktiv och kan jobba självständigt under press. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba  med konstnärliga och/eller kreativa processer. I rollen som praktikant för utställningsproduktion kommer du under ledning av producenten att bistå de hitresta och medverkande curatorerna och konstnärerna, både vad gäller biennalens praktiska produktion och att hjälpa dem finna sig tillrätta i Göteborg som stad. Med flertalet av curatorerna och konstnärerna sker kommunikationen på engelska, därför är goda språkkunskaper ett krav. Då vi i hög grad kommer förflytta både personer samt material mellan biennalens olika arenor i Göteborgs stad är körkort meriterande.

Varaktighet
Heltid, juni till minst september, men gärna även oktober 2013 (eller enligt överenskommelse). Kvälls och helgarbete förekommer.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och eventuella frågor till sarah.hansson@gibca.se och namnge mailet ”Praktikansökan utställningsproduktion”. Ansökan skall vara Röda Sten konsthall tillhanda senast den 2 maj 2013.
 

Praktikant Program och pedagogik

(Göteborgs Internationella Konstbiennal)

Som praktikant inom program och pedagogik arbetar du nära våra pedagoger och programansvariga. Detta omfattar främst aktiviteter under Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och det regionala samarbetsprojektet GIBCA Extended, som sker i anslutning till biennalen.

Vi söker dig som är en utåtriktad person och har vana av att organisera samarbeten och aktiviteter. Du är intresserad av konst, pedagogik, social samverkan och gillar att föra en dialog med besökare i alla åldrar. I rollen kommer du ta emot besökare, vara samtalsvärd i utställningarna och vara delaktig i arbetet och planeringen inför wokshops och föreläsningar. Vi arbetar på flera av biennalens utställningsarenor vilket innebär att du kommer röra dig och arbeta med olika typer av utställningar och programutbud. Tidigare arbete med människor, gärna barn och unga, är meriterande och du skall kunna arbeta självständigt.

Varaktighet
Heltid, september till november 2013 (eller enligt överenskommelse).

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och eventuella frågor till sl@rodastenkosnthall.se och namnge mailet ”Praktikansökan program och pedagogik”. Ansökan skall vara Röda Sten konsthall tillhanda senast den 2 maj 2013.