vy_utanfor_roda_sten_konsthall

PRAKTIKPLATSER

Nu söker vi praktikanter inför sommaren och hösten 2017!


Läser du på universitet eller en yrkesförberedande utbildning och söker praktikplats? Vill du få praktisk erfarenhet av arbete på en av Västsveriges största konsthallar och testa arbetsuppgifter inom flera olika områden? Röda Sten Konsthall letar nu efter praktikanter inför sommaren och hösten 2017. Ansök senast 9 april.

På Röda Sten Konsthall visas utställningar och föreställningar av internationella och nationella samtidskonstnärer. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal som öppnar i september 2017. Konsthallen har också ett brett konstpedagogiskt program som bland annat omfattar en Verkstad för eget skapande och workshops för unga. I huset ligger också en restaurang med klubbverksamhet. Konsthallen ligger i det gamla pannhuset under Älvsborgsbron precis vid havets mynning till Göta Älv.

Praktiktjänster söks nu för verksamhet som rör både Röda Sten Konsthalls basverksamhet och Göteborgs Internationella Konstbiennal. Praktiktjänsten ger dig en fördjupad kunskap och insyn i en kulturverksamhet på ett operativt plan. Som praktikant får du en möjlighet att ingå i ett kulturellt och socialt sammanhang, knyta nya kontakter, delta i aktiviteter kring utställningarna, workshops och föreläsningar.

 

Om praktiken

Röda Sten Konsthall söker praktikanter under sommaren och hösten 2017 där fokus kommer att ligga på arbete inför öppningen av Göteborgs Internationella Konstbiennal gällande kommunikation/marknadsföring, produktionen av utställningen och kring events kring biennalens öppningsvecka. Röda Sten Konsthall söker dig som har ett gediget intresse och påbörjad utbildning i dessa verksamhetsområden och ser din praktiktjänst som meriterande för arbetslivet. Som praktikant kommer du hjälpa till med en rad olika praktiska moment i anslutning till dessa områden.

Utöver ovan nämnda arbetsuppgifter hjälper du som praktikant till med flera delar i verksamheten, så som research, kommunikation och informationsspridning, vid föreläsningar och workshops, receptionsarbete på tisdagar samt administrativa uppgifter.

 

Varaktighet

Start juni eller enligt överenskommelse, gärna heltid och minst två månader. Helg och kvällsarbete förekommer som en del av praktiken i samband med konsthallens program och aktiviteter. 

 

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och eventuella frågor till rekrytering@rodastenkonsthall.se och namnge mailet ”Praktikansökan sommar 2017”. Ansökan skall vara Röda Sten Konsthall tillhanda senast 9 april.

 

Foto: Lars Dyrendom