Viktig information

Covid-19

Nedan hittar du senaste nytt angående vår hantering kring coronapandemin. Informationen uppdateras löpande.

2021-09-29

Röda Sten Konsthall har öppet som vanligt utan restriktioner. Visningar bokas ändas vi info@rodastenkonsthall.se
I övrigt ber vi alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att exempelvis hålla avstånd till varandra, vara noga med handhygien och hosta och nysa i armvecket.
Vi följer utvecklingen noga och är beredda att vidta ytterligare åtgärder om det skulle behövas.

2021-07-25

I och med nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten tar vi nu in max 50 personer på Konsthallen och bokningar för besök tas bort. Bokningar för visningar finns kvar på Billetto.


2021-04-23 

Examensutställning med kandidat- och masterprogrammet i fotografi på HDK-Valand pågår 23 april–16 maj. Vi fortsätter att ha bokade besök, men nu med 20 stycken åt gången. Biljetterna gäller för en timmes vistelse i konsthallen och kan bokas på Billetto. Det kommer även gå att besöka utställningen via drop in i mån av plats, så länge inte de tjugo platserna är förbokade. Bokade besök prioriteras. Om du behöver boka om din biljett så hjälper vi gärna till att boka ett nytt tillfälle eller återköpa biljett. Har ni frågor om bokning eller annat så är ni välkomna att kontakta oss på 031-12 08 16 eller info@rodastenkonsthall.se

2021-03-21

Konstrundan i Majorna är framflyttad och kommer inte hållas på Röda Sten Konsthall i april. Vi har därför beslutat att förlänga utställningen The more tounges you silence, the more they talk med Lala Raščić till 11 april.

2021-02-01

6 februari öppnar vårens utställningen The more tongues you silence, the more they talk med Lala Raščić. På grund av corona-pandemin har Röda Sten Konsthall endast möjlighet att ta emot åtta besökare åt gången. Biljetterna gäller för en timmes vistelse i konsthallen och kan bokas på Billetto. Det kommer även gå att besöka utställningen via drop in i mån av plats, så länge inte de åtta platserna är förbokade. Bokade besök prioriteras. Om du behöver boka om din biljett så hjälper vi gärna till att boka ett nytt tillfälle eller återköpa biljett. Har ni frågor om bokning eller annat så är ni välkomna att kontakta oss på 031-12 08 16 eller info@rodastenkonsthall.se

2020-11-17

Vi har valt att ställa in utställningen Hemvist för besökare på grund av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten vad gäller Covid-19. En utställningsfilm kommer att produceras och läggas upp här på hemsidan. 

2020-11-02

I och med skärpta restriktioner från Folkhälsomyndigheten är minifestivalen med Levande Musik inställd. Konst som mötesplats och Tisdagsgruppen fortsätter. Vi ber alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och att vara noggranna med sin handhygien.

2020-10-15

Årets julmarknad är inställd. Välkommen att söka igen nästa år!

2020-10-01

Höstens utställning Sunrise, simulation är öppen från 3 oktober till 1 november. Programpunkter är fortsatt inställda, detta gäller även guidade visningar. Verksamhet för barn och unga fortsätter.Öppettiderna har ändrats och är numera tis, tors, fre kl. 12–17, ons kl. 12–20, lör–sön kl. 12–20. Varmt välkommen till Röda Sten Konsthall om du är frisk och kry. 

2020-06-16

Sommarutställningen Sacrifice är öppen från 6 juni till 27 september (eventuellt längre). Programpunkter är fortsatt inställda men guidade visningar fortsätter. Sommar på Röda Sten håller på till 27 september och sker utomhus i vår utomhusverkstad. Öppettiderna har ändrats och är numera tisdag–söndag kl. 12–17 Varmt välkommen till Röda Sten Konsthall om du är frisk och kry.

2020-03-24

Vi har valt att ställa in Konstrundan i Majorna och HDK-Valands examensutställning för BA och MA-studenter inom fotografiprogrammet. Beslutet är taget i överenskommelse med respektive organisation.

Vi beklagar att vi behöver göra dessa åtgärder men med hänsyn tagen till spridningsrisken för besökare, utställningsdeltagare och personal ser vi detta som nödvändigt. De båda utställningarna bygger på många deltagares engagemang så det är naturligtvis oerhört tråkigt att ställa in dessa uppskattade utställningar och årliga händelser, säger Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef Röda Sten Konsthall.

Vi kommer att förlänga pågående utställning av Carola Grahn till och med 17 maj. Utställningen är öppen enligt ordinarie öppettider. Varmt välkommen till Röda Sten Konsthall om du är frisk och kry.

Vi har följande öppettider:
Tis, tors, fre kl. 12–17
Ons kl. 12–20
Lör, sön kl. 12–18

Restaurang Röda Sten har förändrade öppettider och för att få aktuell information kontakta gärna dem på 031-12 00 12 och på Instagram samt Facebook.

2020-03-17

Med anledning av rådande situation gällande Covid-19 ställer vi in alla programpunkter mellan 18 mars–5 april 2020. Detta gäller även alla aktiviteter för barn och unga.

Utställningen av Carola Grahn är öppen enligt ordinarie öppettider. Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka oss. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma tills dess att du är frisk.

Om du undrar något hör gärna av dig till oss på info@rodastenkonsthall.se eller telefon 031-12 08 16, 031-12 07 76 eller 031-12 08 46.

För att minska smittspridningen uppmuntrar vi dig att följa de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten gått ut med.

  • Stanna hemma om du känner förkylningssymptom, som hosta eller feber
  • Tvätta ofta händerna med tvål och vatten
  • Nys och hosta i armvecket
  • Undvik att vidröra ansiktet

För mer information se Folkhälsomyndighetens information och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

2020-03-13

Röda Sten Konsthall följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående coronaviruset och dess smittspridning.

Utställningen med Carola Grahn hålls öppen och guidade visningar fortsätter som vanligt. Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka oss. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma tills dess att du är frisk.

Lördagsverkstan är öppen som vanligt men om det är många som vill delta så kommer vi att tillse att aktiviteter sprids i huset och att inte för många vistas i rummet samtidigt. Så tänker vi även kring Söndagsverkstan.   

Städfrekvensen på Röda Sten Konsthall har ökat för att säkerställa ren miljö under ditt besök.

I övrigt ber vi alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att exempelvis hålla avstånd till varandra, vara noga med handhygien och hosta och nysa i armvecket.

Vi följer utvecklingen noga och är beredda att vidta ytterligare åtgärder om det skulle behövas.